Order.bg for Android!

Поръчай Веган и вегетарианска кухня / Ресторанти с доставка на храна

Отворено
10%
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Индийски ресторант Кохинор

Веган кухня

Веганска и вегетарианска кухня са две различни хранителни философии, които се основават на растителна храна и изключват месото. Въпреки това, има съществени разлики между тях по отношение на това какви продукти се консумират и какви са принципите, които ги ръководят.

Веган кухня: Веганите изключват всички видове животински продукти от своето хранене - месо, риба, млечни продукти (мляко, сирене, масло), яйца и други продукти от животински произход като мед и желатин. Те се хранят изключително с растителни продукти като зеленчуци, плодове, ядки, зърнени култури, семена и растителни заместители на млечни и месни изделия. Причини за избор на такъв начин на хранене са често свързани с етически и екологични аспекти, като опазване на животните и околната среда, но и от чисто здравословна гледна точка идеята намира привърженици. Добре е за всеки да включва в ежедневното си меню дни на веганство и вегетарианство.

Вегетарианска кухня: Вегетарианците изключват месото и рибата от своя хранителен режим, но консумират животински продукти като млечни продукти и яйца. Подобно на веганите, те често се хранят със същите растителни храни, но добавят и млечни продукти и яйца към своите ястия. Не са изключение случаите, в които вегетарианската кухня е лечебна за хора с различни здравословни проблеми. С нея се води по-балансиран и лек хранителен режим.

В София има ресторанти, които специализират в предлагането на веган и вегетариански ястия. Отдавна идеята, че това прави обядът или вечерята безвкусни е мит! В днешно време съществуват редица рецепти за отлични на вкус, аромат и текстура безместни и веган ястия. Няма нищо скучно или еднообразно в този модел на хранене. Но има много здравословни ползи. Поръчайте за вкъщи, опитайте някои нестандартни веган предложения от ресторантите на София - order.bg/vegan

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay