Order.bg for Android!

Доставка на храна за вкъщи

Когато предпочитате храната да дойде с доставка до вкъщи
Защо понякога предпочитаме да поръчаме храна за вкъщи, вместо да обикаляме заведенията? За да останем по пижама, разбира се :)

А какво по-хубаво от това да хапнем любимата храна в комфорта на собствения си дом. Но основната причина за нарастващото търсене на храна за вкъщи е липсата на време. Нямате достатъчно време да пазарувате, да готвите, да чакате в ресторанта... Тогава на помощ идват доставките на храна. Особено, ако вече познавате заведението и кухнята му, изборът и очакванията са съвсем ясни - няма разочаровани, няма гладни!

За съжаление през ежедневието не разполагаме с онези часове в кухнята, които са необходими за приготвяне на любимия специалитет на баба или някое засукано ястие. А и не винаги, след работния ден и стотиците други задължения имаме желание и сили. Доставката на храна е решение до което често и все по-често прибягват хоратата през работната седмица. Почти всички артикули от менюто на ресторантите са подходящи за поръчка за вкъщи, почти всички типове кухня са все така вкусни и приятни докато пристигнат на вашия адрес.

Съществуват няколко основни преимущества при поръчка на храна за вкъщи:

1. Богат избор на ястия, специалитети, десерти.
Разглеждайки предложенията на различните ресторанти в Order.bg откривате с какъв богат избор разполагате. Дали ще е италианска кухня - паста, пица, спагети. Дали ще е азиатска (суши) или индийска, латино ... Или пък любимите ни български гозби, отнемащи цял следобед за приготовление. Може да се спрете на специалитети с морски дарове. Колко от вас държат в хладилника за всеки случай калмари или октопод? Отлични вегетариански и вегански предложения, отлични пресни салати и десерти от цял свят. Намерете, изберете, поръчайте.
Ако предстоят семейни (вкъщи) или фирмени събирания (в офиса) - поръчката на храна е прекрасно решение, за да удовлетворите всички вкусове и предпочитания.

2. Удобство и лекота
Нима има човек, който да не се нуждае от малко спокойствие, лежерност, удобство? Не винаги след края на работния ден ни се общува още и още. Понякога нямаме търпение да захвърлим стягащите дрехи и неудобни костюми, и просто да се опънем на дивана в комфорта на собствения си дом. Колко хубаво е, че може да поръчаме храна за вкъщи, именно в тези моменти.

3. Актуалност на меню и наличности
Важно е в днешно време да имаме информация за случващото се в реално време. Или иначе казано - яде ни се точно определено ястие, поръчваме го - оказва се, че е свършило (от ресторанта веднага ни дават обратна връзка). Тогава имате избор - да поръчате с доставка от друго място, или да приемете препоръките за заместител на сервитьора по телефона. А представяте ли си да се наконтите, да пропътувате пътя до любимия си ресторант и да се окаже, че точно това ястие днес го няма?

4. Клиентска удовлетвореност
Онлайн платформите за доставка на храна (като Order.bg) гарантират, че има достатъчно място за комуникация между клиенти и персонал, за да се осигури оптимално удовлетворение на клиентите. Веднага след направена поръчка ще получите информация за нейното състояние (и етапа, на който се намира), номера за контакт на доставчика, очаквано време за доставка и т.н. Понякога самите заведения провеждат уточняващи обаждания или проверка. Ако е необходимо, можете да се свържете с доставчика по телефона, за да получите храната без никакви проблеми на точното място. Така с по-малко усилия, но все пак в контакт, клиентите могат да достигнат до вечерята си бързо, лесно и приятно.

5. Оценка, коментар, обратна връзка
Много по-лесно и даже любопитно е да поръчате храна от нов ресторант, отколкото да го посетите с леко предубеждение. Освен това едно е да се насладите на храната като такава, друго е да обобщите преживяването си в ресторанта като обслужване, интериор, музика, осветление, храна и прочие. Във втория случай все ще се намери нещо, което да ви подразни / разочарова. Когато поръчвате онлайн, вие поръчвате храна и нейното качество е единственото, което има значение. А отзиви за нея може да прочетете веднага на профил-страницата на заведението, от което ще поръчвате. Понякога към отделните артикули от менюто може да има отзиви на клиенти, оценка със звезди и други. Не забравяйте да оставите и вие обратна връзка. Това е важно за ресторанта, платформата за онлайн поръчки, за доставчиците и най-вече за следващите клиенти.

6. Отстъпки и оферти
Отстъпките и намаленията, предлагани от онлайн приложенията за храна, са друга причина, която привлича хората да поръчват за вкъщи. Винаги има заведения, които обявяват намаления! Ако сте свикнали да се храните навън, това ще ви спести доста средства. Понякога вместо намаления, ресторантите добавят към поръчката "подаръчета", което отново е бонус-изненада за клиента. От Order.bg може да гарантираме, че обявените цени в сайта за поръчки съвпадат с действителните такива, които ще видите на място в ресторанта.

7. Допълнителни привилегии и опции
Първо допълнително удобство е начина на плащане - предварително (с карта) или на място (в брой на доставчика). Предплащането е удобно, освен когато нямате пари в брой, и за да избегнете "нямам да ви върна" и други подобни. Изборът е ваш.
Друго удобство е уточняването на детайли към поръчката като "по-малко люто", "без чушки" или "с два броя прибури".
Изборът на точен час за доставка също не е за подценяване. Още в свободната неделя може да поръчате кетъринг за рождения ден на съпруга ви в четвъртък и то с доставка в точен час! Не е лошо, нали? Особено, ако планирате по-мащабни мероприятия и почерпки, най-сигурно е поръчката да е няколко дни по-рано, за да може ресторантът да предвиди и набави необходимото в срок, както и всичко да дойде току що приготвено в най-удобното време.

8. Персонализиране на поръчките
Понякога искаме да повторим дадена поръчка или само леко да я видоизменим, но да запазим любимите си ястия в нея. Това може лесно да стане с "История на поръчките" през вашия профил. Освен това заведенията може да ви изпращат оферти и предложения точно по вашия вкус! Подобно персонализирано изживяване при хранене, базирано на вашите любими поръчки и история на поръчките, прави услугите за онлайн доставка на храна предпочитана опция сред хората. Опитайте и вие! Добър апетит!

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay