Order.bg for Android!

Поръчай индийска кухня / Индийски ресторанти с доставка на храна

Отворено
10%
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Индийски ресторант Кохинор
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Ресторант Тадж Махал
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Индийски ресторант Шафран
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Дели Веню - Индийска Кухня
Затворено
10%
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • India House - индийски ресторант

Индийска кухня

За индийската кухня може да говорим много! Тя е великолепна, пъстра и различна. Имаме късмет да разполагаме с няколко много добри индийски ресторанти в София. Може да посетите на място или да поръчате за вкъщи през сайта order.bg/indian. Индийската кухня е изключително разнообразна и богата на вкусове и аромати. Характеризира се с някои специфични особености, включващи подправките, маслата, пикантността, сладостта. В различните райони на Индия се предлага различна кухня - всеки регион има свои уникални ястия и специалитети. Но най-известни по цял свят са с разнообразието на вложените в едно ястие подправки и билки: куркума, кардамон, кимион, кориандър, чили, кашу, шафран и много други. Тези подправки придават характерен вкус и аромат на ястията, и не могат да бъдат объркани.

Кърито и другите смеси от подправки (масала) са основни съставки в много индийски ястия. Кърито може да бъде приготвено с различни видове месо, риба, зеленчуци или леща. Масалата може да е люта, пикантна или сладникава. Друга интересна черта на индийската кухня е, че предлага богат избор от вегетариански (и веган) ястия. Този стил на хранене е особено популярен сред индийските християни и хиндуси, които често практикуват вегетарианство поради религиозни убеждения. Безмесната кухня е широко застъпена и спред Аюрведа. Употребата на боб и бобови, ориз също е широко разпространена.

Чудесен е и непременно трябва да опитате индийския хляб “Наан”. Обикновено се приготвя във фурна и често се сервира с кари и други ястия. Освен наан, в Индия се приготвят и други хлябове като роти и чапати. За десертите има много какво да се напише, защото индийската кухня е богата на сладкиши и десерти. Обикновено са много сладки и само малки количества са достатъчни за удовлетворяване на апетита.

Индийската кухня се отличава с богатство на вкусове, аромати и разнообразие, което я прави една от най-обичаните на световната кулинарна сцена. Опитайте и Вие. Поръчайте индийска кухня с доставка за вкъщи, или за офиса, с повод или без.

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay