Order.bg for Android!

Поръчай източна кухня / Ресторанти с доставка на храна

Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Mezza Grill Restaurant
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Annette марокански ресторант
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Ресторант Тадж Махал
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Мамин Кольо Хиподрума
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Chef Leila
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Жулия - сирийски ресторант

Източна кухня

Източната кухня включва богатство от кулинарни традиции и стилове, които се обхващат региони в Азия, Близкия изток и по-конкретно Средна Азия. Тази кухня се отличава със своята разнообразност, уникални вкусове и подходи към избора на подправки, месо и риба.

Източната кухня е известна с използването на богато разнообразие от подправки и билки, които придават специфичен вкус на ястията. Тези подправки могат да бъдат ароматни и пикантни, като куркума, кардамон, кимион, кориандър, чили, имбир и други. Често се комбинират сладко-кисели, сладко-солени и пикантни елементи, за да се постигне балансиран и комплексен вкус. Комбинацията на сладко със солено, стипчиво, люто, кисело води до бързо засищане на глада, без да сте изяли огромно количество. Т.е. чувствате се сити и удовлетворени, а все още не сте преяли.

Месото, особено агнешко, пилешко и говеждо, често се използва в източната кухня. Рибата също е популярна, особено в Близкия Изток. Друг характерен елемент е хлябът. Той е важен и присъства на всяка трапеза. В различни региони се правят различни видове хляб, като наан (индийски), пита и други. Източната кухня използва някои екзотични съставки като кокосово мляко, лемонграс, бамбукови пъпки, галангал и други, които допълват вкуса на ястията.

Всяка регионална кухня в източния свят има свои уникални ястия и специалитети. Например, суши и сашими са характерни за японската кухня, долма и хумус са популярни в Близкия Изток, а къри и тандури са често срещани способи за приготвяне на храна в индийската кухня.

Източната кухня се смята за здравословна, тъй като често включва много зеленчуци, леки меса и риба, както и малко мазнини. Също така се използват натурални съставки и подправки с полезни свойства. Именно в тези райони се заражда вековната наука Аюрведа, която по отношение на храненето е много прецизна и благодарение на дългогодишния си опит - достоверна. Открийте своя ресторант на страниците на order.bg/iztochna и поръчайте храна за вкъщи.

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay