Order.bg for Android!

Поръчай европейска кухня / Ресторанти с доставка на храна

Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • ресторант Кактус - Център
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Бирария Дондуковъ
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Пица Италия
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Ресторант Attitude food&wine
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • La Cattedrale
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Ресторант Тадж Махал

Европейска кухня

Европейската кухня е изключително разнообразна поради богатата история, географско разположение и културни влияния трупани, трупани векове наред. Гъсто населения континент и многообразието на етноси, бит и култура, климат и вкусове водят до огромно богатство на кулинарен опит и най-невероятни рецепти. Поръчайте за вкъщи гурме специалитети, интересни и оригинални ястия, традиционни блюда и нестандартни хрумвания в чиния от софийските ресторанти, предлагащи европейска кухня - order.bg/evropeiska

Европа има множество различни регионални кухни, всяка със свои характерни ястия и традиции. Например, средиземноморската кухня се отличава с използването на маслини, зехтин и морски дарове, докато скандинавската кухня се фокусира върху риболова, в съседство със студените океани. Разнообразието на сезоните и континенталния климат предразполагат европейската кухня да използва сезонни продукти към ястията. Това означава, че през календарната година ястията се променят в зависимост от времето и продукцията от сезонни плодове и зеленчуци.

Европа е известна с производството на висококачествени вина и сирена. Различните региони са известни с характерни сортове вино и сирена, като например френския бордо и италианския пармезан. Всяка страна на континента има свои традиции в приготвянето на ястия и ревностно ги отстоява пред набезите на съвременните заведения за бързо хранене и полуготови храни. Някои от известните примери включват италианската паста, френското магре, испанската паеля, гръцката мусака, или българската баница, например.

Месото е важен елемент в много европейски кухни. Европа е известна с разнообразието на своите хляб и хлебни изделия. Френският багет (франзелата), италианската фокача, немският претцел и много други са популярни извън границите на своите страни, даже излизат от границите на Стария континент. Някои европейски страни са известни с производството на изключително качествен шоколад и сладкиши. Например, Белгия е известна с белгийския шоколад и белгийските бонбони, Франция - със своите макарони и сладкиши, страните от централна и източна Европа със своите торти и още, и още … Може да опитвате и опитвате, и винаги да попаднете на нещо ново, уникално.

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay