Order.bg for Android!

Поръчай арабска кухня / Ресторанти с доставка на храна

Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Ливански ресторант Санте
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Mezza Grill Restaurant
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Chef Leila
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Жулия - сирийски ресторант
Затворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Annette марокански ресторант

Арабска кухня

Арабската кухня е богата и разнообразна, със силно изразени вкусове и аромати. Тя има своята уникална идентичност и е вдъхновила много други кухни по света, например българската.

Характеризира се с внимание към продукти като ориз, ядки, масла, плодове и зеленчуци, подправки.Оризът е основен хранителен продукт и се използва в много арабски ястия. Орехи, бадеми, лешници и фъстъци - използват се често и добавят текстура и уникален вкус на ястията. Зехтинът е основен източник на мазнини и се използва широко в арабската кухня. Тиквички, патладжан, домати, лимони, нар - любими плодове и зеленчуци, добавяни по малко или напротив в чудесните арабски рецепти.

Ароматни подправки: Арабската кухня използва обилно подправки като кимион, кориандър, куркума, канела и различни видове чили, които придават характерни аромати и вкусове. Множество малки предястия, наречени мезета (както и ние му викаме), се сервират преди основното ястие. Те включват хумус (пюре от нахут), бабагануш (пюре от печени патладжани), фалафел (пикантни късчета от натрошен нахут) и други.

Арабската кухня е известна с богатите и сладки десерти като баклава, кнапи, асортименти от сладкиши с орехи и плодове, както и разнообразни видове ароматен чай. Гостоприемството е важна част от арабската култура, и често се сервират големи и обилни ястия, за да се покаже уважение към гостите. Така както и днес в арабските ресторанти се сервират големи порции, напълно задоволителни и за най-гладните. В София ще срещнете именно такива, при това много вкусни! Поръчайте за вкъщи от order.bg/arabska. Арабската кухня е приета добре от българите, защото исторически и традиционно сме свикнали и харесваме тази смесица от вкусове, аромати, текстури.

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay