Order.bg for Android!

Поръчай торти, десерти, сладкиши / Ресторанти с доставка на торти

Торти, Десерти, Сладкарски изделия

Любимите десерти и торти! Толкова много неща могат да се кажат за този кулинарен аспект! Десертът е почти неотменна част от дневното хранене и едва ли има човек, който да не обича да си хапва по малко “сладичко”. Хората имат вкусови рецептори, които реагират на сладкия вкус позитивно (синтезират се хормони от т.нар. “група на щастието”. Разгледайте заведенията, които предлагат оригинални или популярни торти, сладкиши, десерти. Поръчайте за вкъщи, като един приятен завършек на храненето: order.bg/torti

В процеса на еволюция човекът е търсил храни, богати на калории, за да оцелее. Захарите и мазнините, които често са основни съставки в тортите и десертите, са били източник на бърза енергия, което е било от полза за оцеляването. Десертите обикновено са свързани с удоволствие и наслада. Консумирането на сладки храни може да освобождава химични вещества в мозъка, като серотонин и ендорфини, които се свързват с чувството на удоволствие и щастие.

За много хора десертите представляват източник на емоционален комфорт и утеха. Те могат да бъдат асоциирани с положителни спомени от детството, семейни събирания и специални случаи. Торти и десерти се консумират обикновено по време на групови събития, празници и специални поводи. Това им придава и социален аспект, като спомага за създаването на връзки и споделянето на удоволствие с други хора.

Всички тези фактори могат да обяснят защо тортите и десертите са толкова обичани в живота на хората. Но важно е също така да се обърне внимание на умереността при консумацията им, тъй като прекомерният прием на захари и мазнини може да има негативни последици за здравето.

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay