Order.bg for Android!

Поръчай суши / Ресторанти с доставка на храна

Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Salmon Sushi
Отворено
Bitcoin Logo MasterCard logo VISA logo
  • Sushi Bar Sasaguri Лозенец

Суши

Добре дошли в страницата на суши любителите. Това японско ястие е сред най-известните по света и представлява комбинация от различни съставки, като риба, морски дарове, ориз, водорасли и зеленчуци, обикновено сервирани със соев сос и уасаби.

Ето и някои интересни факти за суши:

  1. Историята на сушито започва още през далечната 1603 година.
  2. Видовете суши се обобщават като: Нигири (суши, при който риба или морски дарове се поставят върху малки порции оформен с ръка ориз), Сашими (нарязани на тънко парчета пресни риби или морски дарове, които се сервират без ориз), Маки (суши ролки, в които риба, морски дарове и зеленчуци се обвиват със специално приготвен ориз и се опаковат във водорасли или нори), Суши със специални съставки и външен вид (Съществуват различни творчески и съвременни вариации на суши, където се използват разнообразни съставки и техники за приготвяне).
  3. След популяризацията си в Япония, суши блюдата започват да придобиват глобална популярност. Може да хапнете в много държави из цял свят.
  4. В Япония суши се смята за произведение на кулинарното изкуство и майсторите на суши са наричани суши майстори или суши шефове (итаме). Те преживяват години обучение, за да придобият уменията и знанията си.
  5. Всичко това се подсилва от видимия статут на сушите като здравословна храна! Ястие с което трудно може да преядеш и трудно може да ти е тежко след това.

Разгледайте нашите предложения на суши ресторанти и суши барове, извършващи доставка до дома или офиса. Поръчайте през order.bg/sushi

Download our app
and order food

Order.bg app AppleStore Order.bg app GooglePlay