ресторант Кактус - Център
- Салати
- Предястия
- Супи
- Прясна Паста и Ризото
- Препоръчано
- Основни ястия
- Риба и морски дарове
- Барбекю
- Десерти
- Хляб
Меню
Фермерска салата
домати, прясна червена чушка, краставица, мариновано краве сирене в риган, червен лук, овкусена с пресен магданоз и винегрет
Микс Разядки
пикантна с печен патладжан и цедено кисело мляко и разядка с краве сирене и пресен лук, поднесени с топли брускети
Салата от розови домати, маринована чушка и биволско сирене
поднесена с маслини Таджаска и пресен босилек
Салата Цезар
пилешки филенца поднесени върху канапе от айсберг, хрупкави крутони, пармезан, яйце, чипс от бекон и класически Цезар сос
Салата козе сирене с физалис и сос от къпини с мента
запечено козе сирене поднесено със салата валериана и лоло росо, овкусена със сос от къпини и мента, поднесена с печени орехи и кростина
Салата с бурата, прошуто и розови домати
сирене бурата поднесено върху канапе от розови домати с прошуто, кедрови ядки, маслини Таджаска и рукола, овкусена със зехтин и гарниран
Салата от сотирани тигрови скариди
сотирани скариди в босилеково масло с копър и чесън, поднесени върху канапе от зелени и червени листни салати и жулиени от зеленчуци, ов
Меню
Бонбони от пилешко филе с хрупкава коричка
овкусени със соев сос, чесън паста, жълтък и див лук, поднесени с млечен сос
Запечено козе сирене
поднесено върху легло от сотиран спанак със сметана, див лук, сушени домати и пресни гъби
Домашен патешки пастет
поднесен с мармалад от червен лук с Марсала и брускети
Телешки костен мозък
приготвен на ниско температурно готвене, гарниран с топли брускети
Гъши дроб с поширана круша, ябълка и вишни
поднесен върху легло от поширани ябълки, круши, вишни, зелени аспержи и сушени домати, овкусен с вино „Марсала„
Меню
Гулаш
приготвен по оригинална унгарска рецепта
Меню
Веган паста
поднесена със сотирани гъби, аспержи, сушен домат, доматен сос и босилек
Прясна паста А ла Карбонара
Прясна паста поднесена със скариди
биск от скариди, зеленчуци, босилек и пармезан
Ризото Порчини – манатарка, поднесено със зеленчуци според сезона
крем маскарпоне, манатарка, печурка, див лук, конкасе от домати, пармезан и черен трюфел
Меню
Запечен свински Джолан
поднесен с гъби и картофено пюре с масло
Телешки Уелингтън
по класическа рецепта от дюка на Уелингтън, поднесен с печено чери, бейби спанак и аспержи полято със сос Жу от Порто с розмарин и конфи
Меню
Пилешко месо от бутче с гъши дроб а Ла Росини
пилешко месо от бутче поднесено с аспержи, сушен домат, гъби, гъши дроб, рукола, пармезан и трюфел олио, гарнирано с конфитирани плодове
Шницел по Виенски
панирано свинско бон филе, поднесено с листни салати и пържени картофи, гарниран с билково масло
Мариновани свински медальони
свинско бон филе мариновано в дижонска горчица, поднесено върху карамелизиран лук с пресни билки, гарнирано със запечено козе сирене и п
Телешки пепър стек от Американско говеждо Блек Ангъс
поднесен с ризото Порчини - манатарка, полят със сос Жу от Порто с розмарин, конфитирани плодове и чили конци
Меню
Тарама хайвер
поднесена с червен лук, пресен лимон и билкова брускета
Сотирани миди Сърф енд Търф
в черупков биск, поднесени с пресен дивисил и панчета, фламбирани във водка
Панирани калмари
поднесени с млечно-майонезен сос
Тартар от риба тон
овкусен със соев сос и фреш от лайм, поднесен с конкасе от авокадо, кори от лайм, зехтин и салата от рукола, гарниран с брускети
Сотирани тигрови скариди по Провансалски
поднесени със сушени домати, маслини и сос Перно
Лаврак в масло и пресни билки
поднесен с аспержи, печено чери и бейби спанак, полято с френски маслен сос
Стек от риба тон
приготвен с пресен дивисил, поднесен с аспержи, печено чери и бейби спанак, полято със сос Холандез, гарниран с чили конци, пушен пипер
Октопод на плоча
поднесен със сос от зехтин, мед, босилек и фреш от лимон
Миди Сен Жак
поднесени с аспержи приготвени в маслена баня, поляти със сос Холандез, капучино от мляко и дехидратирани кори от лайм
Меню
Домашни кюфтета от мляно месо
поднесени със сотирани картофи с копър и чесън
Пилешка пържола от филе
поднесени със сотирани картофи с копър и чесън сос барбекю
Свинска пържола от бон филе
поднесени със сотирани картофи с кoпър и чесън и сос барбекю
Говежди рибай стек Блек Ангъс
поднесен със сотирани картофи с кoпър и чесън и сос Жу
Меню
Мока бейлис тирамису
поднесено с какао на прах Bensdorp и сух лед
Пистачио торта със спанак и ягоди
крем маскарпоне, пистачио ядки, блатове от спанак, пресни ягоди и бял шоколад
Шоколадово гато
вариация от кафяв и бял шоколад, поднесен с ванилов сос, поръсен със захар на прах
Шоколадова череша с вишнево aмарето кули
поднесена върху канапе от лешников дакуаз и пистачио сладолед
Меню
Прясно изпечено пълнозърнесто хлебче
Прясно изпечено бяло хлебче
Моята поръчка
Моята поръчка
Трябва да добавиш храна от менюто, за да си поръчаш
Моята поръчка
Моята поръчка
Трябва да добавиш храна от менюто, за да си поръчаш